Haber

13. TransAnatolia Ralli Baskını’nın Özel Seyirci Etabı Afyonkarahisar’da Gerçekleştirildi

Dünyanın en büyük ve en yoğun yarışlarından biri olan 13. TransAnatolia Rally Raid’in özel seyirci etabı Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, TransAnatolia’nın özel seyirci etabının düzenlendiği Motor Sporları Merkezi’ndeki programda yaptığı konuşmada, yarışçıları dünyanın en uygun pistinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Kentin dünyada motor sporları alanında adından söz ettiren bir şehir olduğunu belirten Zeybek, “Geçen hafta bu bölgede Dünya Motokros Şampiyonası’nı (MXGP) düzenledik. Şimdi sizleri burada ağırlıyoruz. Sporcularımıza özel seyirci etabında başarılar dileriz.” Şeklinde konuştu.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, kentin son 10 yıldır bir festivaller kenti haline geldiğini vurguladı.

Dünyanın en büyük 4 etkinliği arasında yer alan MXGP ve Türkiye MotoFest’in geçtiğimiz kez burada düzenlendiğini hatırlatan Yurdunuseven, “Kurtuluş Savaşımızın izlerini taşıyan TransAnatolia Ralli Baskını’na katılan tüm yarışçılara başarılar diliyoruz. İzmir’e kadar devam edeceğiz. Yolun güvenli ve sorunsuz olsun.” “İnşallah bir yol bulunur” dedi.

Konuşmaların ardından pistte bağımsız seyirci yarışları yapıldı. Afyonkarahisarlılar da yarışları yakından takip etti.

Aralarında profesyonel fabrika gruplarının da bulunduğu 13 ülkeden 122 yarışmacı ve 83 aracın katıldığı TransAnatolia yarışları İzmir’de sona erecek.

foca-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu