Teknoloji

Bu, iOS 17’nin en tartışmalı yeniliği olabilir

Bir akıllı telefonun ana işlevi elbette arama yapmaktır ve bu iPhone’lar için de farklı değildir. Facetime gibi ekstra özelliklerin eklenmesine rağmen, ilk iPhone tüm akıllı telefon çılgınlığını başlattığından beri arama işlevi her zaman aynı kaldı. Ancak Apple’ın en son iOS 17 beta sürümü, “Çağrıyı Sonlandır” düğmesinin yerine farklı bir tasarım kararı almış gibi görünüyor.

Apple’ın birçok iPhone kullanıcısını test etmesine izin verdiği en son iOS 17 beta 5, ekranın alt ortasındaki yıllardır ayakta duran ve oldukça mantıklı olan büyük kırmızı çağrıyı sonlandır düğmesini alıyor, artık çalışmayan veya cezalandırılan bir şey için onu küçültür ve sağ alt köşeye iter. Android de dahil olmak üzere birçok modern telefon, daveti sonlandır düğmesini ekranın ortasında bir konuma yerleştirir. Bu değişiklikle birlikte birçok kişinin yanlışlıkla FaceTime veya tuş grubu düğmelerine basacağı tahmin edilebilir.

Apple, bu tasarım değişikliği hakkında henüz yorum yapmadı. Tüm telefonlara gelen yeni güncelleme, Apple’ın iPhone 15 serisinin detaylarını paylaşacağı için bu Eylül ayında satışa sunulacak. Yeni güncelleme, özelleştirilmiş iletişim posterleri, canlı sesli transkriptler ve doğal sesli mesajlar dahil olmak üzere arama işlevine gelen birçok mantıklı ve eğlenceli özelliğe sahiptir.

Ancak sonlandırma butonundaki bu değişikliğin kalıcı olmayabileceği unutulmamalıdır. CNBC’nin bildirdiği üzere Apple, 2021’de iOS 15 beta sürümü için Safari’deki tarayıcı çubuğunu uygulamanın üst kısmından aşağıya taşıdı ancak güncelleme yayınlandığında çubuk eski yerine geri taşındı.

birecikajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu