Haber

Hindistan’da Çete Üyeleri Tarafından İstismar Edilen Kadın Vakası

Son günlerde şiddet olaylarına sahne olan Manipur eyaletinde bir grup çete üyesinin iki kadını çıplak halde sürükleyerek taciz ettiği görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

BBC’nin haberine göre, sosyal medyaya yansıyan ve yansımalara neden olan görüntülerle ilgili Yerli Reisler Forumu’ndan (ITLF) yapılan açıklamada, çetenin Kangpokpi bölgesindeki bir köyü ateşe verdiği ve iki kişiyi “döverek öldürdüğü” belirtildi.

Açıklamada, çete üyelerinin Kuki-Zo etnik grubuna mensup olduğu belirlenen iki kadına “toplu tecavüz” ettiği vurgulandı.

Polis ayrıca olayın 4 Mayıs’ta meydana geldiğini ve o tarihte Thoubal bölgesinden bir adam kaçırma ve toplu tecavüz olayının bildirildiğini duyurdu.

Dün iki kadının çıplak bir şekilde tarlaya sürüklendiği videonun gündeme gelmesinin ardından polis konuyla ilgili toplu tecavüz dosyası açarak bir kişiyi gözaltına aldı.

Başbakan Modi’den “Suçlular affedilmeyecek” mesajı

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, parlamentoda yaptığı açıklamada, olayın “Hindistan’ı utandırdığını” belirterek, “Manipurlu çocukların başına gelenler asla affedilemez” dedi. terimini kullandı.

Hükümet, sosyal medya şirketlerini söz konusu görseli tüm platformlardan kaldırmaya davet etti.

Manipur eyaleti Başbakanı N Biren Singh de Twitter hesabından olayla ilgili detaylı soruşturma başlatıldığını ve tüm failler hakkında “idam cezası dikkate alınarak ciddi yasal işlemler başlatılacağını” duyurdu.

Askere “vur” emri verildi

Eyalet nüfusunun yüzde 53’ünü oluşturan Meitei topluluğu, “Planlı Kabile” kategorisine girmedikleri gerekçesiyle gösteriler düzenlerken, nüfusun yaklaşık yüzde 30’unu oluşturan Kuki’nin de aralarında bulunduğu grupların itirazları şiddete yol açıyor.

Gösteriler 3 Mayıs’tan bu yana şiddet olaylarına sahne oluyordu.

4 Mayıs’ta askerlere “vur emri” verilen Manipur’da çıkan şiddet olayları sonucunda yaklaşık 130 kişi hayatını kaybetti, 60 bin kişi de yerinden edildi.

Hindistan’da “Planlı Kabile” kategorisinde yer alan topluluklara siyasi temsil, okullarda kota ve kamu hizmeti gibi olanaklar sağlanmaktadır.

Yasa gereği dağlık bölgelere yerleşmelerine izin verilmeyen Meiteiler, eyalette artan Myanmar nüfusu ve Bangladeşli göçmenler nedeniyle zorluklarla karşılaştıklarını savunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu